De gelukkiger van de Thaise keuken

Kies een grote verscheidenheid aan gerechten of slechts een paar: Varkensvlees Rijst, Rundvlees Noedelsoep, Water Noedels of Goong Pad Yod Ma Proaw. Deze of slechts enkele van de heerlijke of interessante Cantonese gerechten zullen u helpen de bitterheid weg te nemen die overblijft na een paar te veel afhaalthaigerechten!

“Gelukkige mensen zijn tevreden mensen. Leer zelf te koken en je kunt gelukkig zijn.”

Bai Lorchy’s Kookboeken:

“Hoe gelukkiger mensen zijn, hoe beter de cultuur kunst creëert.”

Grote Invloeden:

“De ontdekking van een nieuw geneesmiddel begint vaak met een doorbraak alleen — een enkele patiënt die iets anders nodig heeft.”

demografie:

“Als natie zijn we allemaal vertrouwd met ons nationale karakter, onze gewoonten, tradities en de bepalende ervaring van ons leven. Maar in een geglobaliseerde gemeenschap heeft culturele assimilatie ook een behoefte aan interculturele beïnvloeding doen ontstaan.”

symboliek:

“Wie er niet in slaagt zich aan te passen, kan niet anders dan op elk moment verslagen worden in nostalgie, liefdadigheid, politiek, onderwijs, buitenlandse inmenging, bevolkingsgroei, of in een ander facet van het maatschappelijk leven.”

Dit is geen wishful thinking, dit is wat er nu is. Het gapende gat dat het liberale establishment heeft geslagen na eeuwen van dominantie door de arbeidersklasse, is opgevuld met Tea Chefs die bereid zijn een kans te wagen met minder dan uitstekende succesverhalen.

Dus waarom zouden de fijne mensen van het westen hun vingers aflikken en een mes tegen hun lippen houden?

Omdat ze zich hebben gerealiseerd dat veel van hun traditionele Thaise recepten niet compatibel zijn met de westerse smaakpapillen. Varkensvlees, bijvoorbeeld, dat in westerse landen veel wordt gegeten, is in China absoluut verboden. Naast een algemeen verbod op varkensvlees en het feit dat Thaise keuken over het algemeen geen varkensvlees serveren, bevatten Thaise recepten over het algemeen geen gebruik van knoflook, uien, koriander of lente-uitjes.

Zo bestaat er ook zoiets als Zuid-Thaise eten en bestaat er niet zoiets als Kantonees eten. De Zuid-Thaise keuken is niet alleen regionaal, het is ook lukraak. Hieronder volgt een greep uit de smaken van de Cantonese recepten, die van beetje tot beetje kunnen verschillen en ook afhankelijk zijn van het specifieke seizoen:

mechanisch bereid: Koolzuurhoudende dranken, olie, granen, en zuur

In China is het bereiden van voedsel een kunst. Van geboorte tot dood verwachten de mensen dat dit heerlijke feestmaal in zijn oorspronkelijke vorm wordt genuttigd. Kinderen houden dagelijkse oefeningen in het bereiden van dit voedsel. Van geboorte tot einde, verwachten de mensen dat dit feestmaal genoten wordt.

De populaire oliën en kruiderijen zijn: petroleum, spekvet, knoflook, kool, dille, honing, wilde gember, zoethout, citroen, mosterd en tomaat. Natuurlijk is er ook zwarte azijn en perilla (rubberboomhout). En mensen hebben niet de neiging om te veel olie en azijn te gebruiken voor babyvoeding, omdat ze dat onhygiënisch vinden.

De mensen uit het noordoosten hebben een traditie van elandlever- en honingkoeken eten. In feite wachten de meeste Indiërs en Thaise mensen uit het noordoosten op tafels om zich met deze koeken te laten voeden.

Van de zee naar de zee

Vis is een belangrijk onderdeel van het Thaise dieet. Er wordt gezegd dat ze zoveel vis eten dat hun rimpels één worden met de textuur van de vis. In feite eten de Thaise mensen zoveel vis dat hun rimpels één worden met de textuur van de vis. Dit is een andere reden waarom het vlees minder mals en taaier blijkt te zijn dan het zou moeten zijn.

De reden voor de strakheid van de Thaise gerechten is het overwicht van zee en land ver van de kusten. Door de opvattingen van de Thaise toko hebben zij de neiging verschillende smaken en kookstijlen te combineren, wat resulteert in een unieke en heerlijke keuken.

Dus, als u erin geslaagd bent dit feest te missen, mag u niet klagen. In feite is het niet de schuld van de chef-kok of de autochtone koks. Het is het geluk van het lot. Dus, eet, drink en wees vrolijk!

Lees meer:
Toko winkel Amersfoort

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.