kaas

Deze kaas is een van de oudst bekende kazen van Italië en bestaat al sinds de 2e eeuw. Deze kaas is nauw verwant aan de meer bekende Asiago die populair is in de Verenigde Staten. De Pecorino Romano is een voortreffelijke kaas van schapenmelk die het best gedronken kan worden met iets roods.

Deze kaas is afkomstig van de minder ontwikkelde weiden van de regio Romagna in Noord-Italië. Hij wordt gemaakt van rauwe en ongepasteuriseerde schapenmelk. Er zijn vele variëteiten Pecorino Romano, maar de árego en de régòs zijn het populairst. Dit zijn uitstekende tafelkazen die ook uitstekend geschikt zijn voor parmigiano reggiano en pecorino romano.

Asiago:Nog zo’n fantastische kaas van schapenmelk, Asiago komt uit de benedenloop van de Povlakte en wordt gemaakt van schapenmelk. Het is een halfharde kaas met een oneetbare geborstelde korst. De meest populaire variëteit is árego, de beste is árego di Pompadoro.

Roma: De bekendste kaas van Roma is de Roma, een zelf bevruchte halfzachte kaas die ter plaatse wordt gemaakt. Roma is een magere kaas die wordt geconsumeerd als tafelkaas.

Asiago:Dit is een snel populair wordende kaas die in Italië wordt geproduceerd en op de markt gebracht. Het is een verse kaas die zacht en romig is. De verse Asiago kan worden gegeten als een aanvulling op Tiramisu of als een kruimel van Parmezaanse kaas.

Roma: Dit is een klassieke harde Italiaanse kaas die traditioneel zeven tot negen maanden wordt gerijpt. Na de vereiste rijpingsperiode wordt de kaas gespoeld en beschikbaar gesteld voor consumptie.

Asiago:Dit is een klassieke harde Italiaanse kaas die meestal wordt verkocht in een kenmerkende Roquefort-vorm. De naam Roquefort is afkomstig van het dorp Roquefort-sur-Soulzon, waar zich een middeleeuwse stad uit de 12e eeuw bevond. Oorspronkelijk werd deze kaas vervaardigd in de wijnstreek van Frankrijk en stond hij bekend om zijn Toscaanse rode wijnen. Maar door de politieke vluchtelingen uit het feodale Italië is de kaas overgeschakeld op hoofdzakelijk Spaanse wijnen en rode wijnen.

Brie: Dit is een romige, gele Franse kaasplank die erg populair is in de noordelijke staten. Het is oorspronkelijk een Lotharingse kaas, maar werd na de val van de Lotharingse heerschappij door de staat Frankrijk uitverkozen. Brie is wereldberoemd geworden omdat hij bestand is tegen extreem heet koken. Hij wordt vaak geserveerd bij de koffie, als aperitiefhapje en zelfs als nagerecht.

Moeche: Dit is een harde, smeerbare kaas die meestal in een bol op kamertemperatuur wordt verkocht. Hoewel hij traditioneel met witte wijn wordt gegeten, wordt hij ook op zichzelf gegeten met een beetje zout.

Dit is slechts een inleidende lijst van veel gegeten kazen, en er zouden verschillende andere kazen op deze lijst kunnen staan. Wat denk je dat kaas is?

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.